به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد و بررسی کتاب «پادکستینگ» سه شنبه ۲۱ آذر با حضور اکبر حبیباللهی مدیرعامل انتشارات سروش، مهدی دادجو منتقد و مدیر بخش کتاب گویای شبکه رادیویی ایران صدا، معاونان و مدیران انتشارات سروش و جمعی از مدیران و فعالان فرهنگی و پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه در سالن گنجینه آثار مکتوب انتشارات سروش برگزار شد.
دادجو در ابتدای این نشست درباره ویژگیهای پادکست به عنوان رسانهای نسبتاً نوظهور با اشاره به اینکه کتاب ارائه شده توسط انتشارات سروش از ظاهری خوب برخوردار است گفت: متن کتاب روان است و این مهم حاصل ترجمه و ویراستاری مناسب کتاب به شمار میآید.
وی افزود: کتاب مفید و کاربردی است، چرا که در آن علاوهبر این که تاریخچه پیدایش پادکست و مزایای آن نسبت به سایر رسانههای موجود بیان شده مباحث عمده آن در خصوص چگونگی تهیه پادکست است. از آنجا که مؤلف کتاب تخصص اصلیشان در حوزه کسب و کارهای نوظهور است در کتاب توضیحات بسیار مفید و کاربردی وجود دارد که هم مباحث فنی تولید پادکست را شامل میشود و هم در زمینه محیطهای میزبانی که میتوان در آن محتوای تولید شده را ارائه داد توضیحات مفیدی بیان شده است و هم مخاطب را درباره چگونگی کسب درآمد راهنمایی میکند.
سیدحامد نعمتاللهی مدیر ارتباطات و امور فرهنگی انتشارات سروش نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: کتاب فوق علاوه بر این که میتواند برای افرادی که قصد آغاز به فعالیت در این عرصه را دارند؛ راهنمایی کاربردی باشد، در ارتقا و حرفهایسازی کار نیز میتواند کمک شایانی کند تا به سودآوری بهتری در عرصه بازاریابی دیجیتال دستیابند.
وی افزود: در مورد «پادکستینگ» بهندرت میتوان نوشتهای یافت که در آن از رادیو صحبتی به میان نیامده باشد. شاید تنها وجه تشابه پادکست با رادیو فراهمآوردن اطلاعات ارزشمند و انتقال آن به مخاطب توسط منابع صوتی باشد، اما وجوه افتراق و نبود تشابه این دو به اندازهای است که خلاف اظهار برخی از صاحبنظران، به زحمت بتوان پادکست را تهدیدی برای رادیو بهشمار آورد. رقابت با رادیو نیازمند پرورش رقبایی سرسخت است که با برخورداری از استعداد و شایستگیهای لازم و بروز و ظهور خلاقیتهای خود بتوانند در این فضای مناسب به فعالیت بپردازند. در کشور ما پادکست برای بسیاری از این علاقهمندان مدیوم اصلی نیست و بنا بهدلایل عدیده چندان با این فضا مأنوس نیستند. از جانب دیگر صرفنظر از یکی دو عنوان کتاب ترجمهشده و مقالات پراکنده در اینترنت، تلاش دیگری در جهت شناساندن بیشتر این پدیده صورت نپذیرفته است. مطالب این کتاب اساساً چگونگی بازاریابی و نحوه درآمدزایی از محل پادکست را به مخاطب آموزش میدهد.
نظر شما